Voetbal4u.com

‘Ajax aast op hoofdtrainer Francesco Farioli’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Ajax heeft een oogje op Nice-trainer Francesco Farioli. Hij zou naast Erik ten Hag en Graham Potter in beeld zijn om John van ‘t Schip deze zomer op te volgen. Met dit nieuws pakt ‘De Telegraaf’ vandaag uit.

In een interview met de ochtendkrant geven directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang aan dat de trainerspositie de hoogste prioriteit heeft. “Het allerbelangrijkste is de hoofdtrainer, want daar kunnen we geen misser in maken”, vertelt Beuker.

Of Ten Hag de voornaamste kandidaat is wil hij niet direct bevestigen. “Hoelang we bereid zijn op Erik ten Hag te wachten? De eerste training staat half juni gepland, dus willen we uiterlijk eind mei duidelijkheid hebben en het liefst nog eerder. We willen niet te snel, omdat je dan keuzes blokkeert. Maar er komt een moment dat je door wilt.”

Volgens Beuker loopt Ajax dan ook het risico om naast andere kandidaten te grijpen. “Anders gaat de trainerscarrousel draaien en loop je het risico goede opties mis te lopen. Ook omdat je niet weet of iemand ook naar ons toe wil. We hebben nu een belangrijke taak. De transferwindow komt eraan en we kunnen niet meer te lang wachten met de staf.”

Ten Hag geldt volgens De Telegraaf als topkandidaat binnen Ajax, maar het is vooralsnog onduidelijk of de Nederlander ook weg moet bij Manchester United. “Zegt Ten Hag definitief ’nee’ of schakelt Ajax daarvoor al door, dan komen OGC Nice-trainer Francesco Farioli uit Italië en de Engelsman Graham Potter in beeld”, schetst de krant.

Er zou daarnaast ook met Xavi van FC Barcelona gesproken zijn, die echter langer blijft bij de Catalanen. Beuker wil dat niet bevestigen. “We werken met een shortlist. We kunnen – zeker in de fase waarin we nu zitten – geen risico’s meer nemen. We nemen een staf die grondig is geanalyseerd en ons gaat helpen. Als je een beetje logisch nadenkt over voetbal, dan liggen er veel simpele antwoorden. Alleen moet je daarnaar handelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *