Voetbal4u.com

‘Ajax sprak uitgebreid met Xavi over dienstverband’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Xavi Hernandez was de afgelopen weken serieus in beeld om John van ‘t Schip op te volgen als hoofdtrainer van Ajax. Beide partijen zouden uitgebreide gesprekken met elkaar hebben gehad. Hier maakt clubwatcher Mike Verweij melding van. Uiteindelijk koos hij ervoor om toch langer trouw te blijven aan zijn club FC Barcelona.

Hij keerde in het najaar van 2021 als hoofdtrainer terug bij FC Barcelona. Hij was daarmee de opvolger van Ronald Koeman, die door president Joan Laporta wegens teleurstellende resultaten aan de kant was geschoven. Hoewel Xavi FC Barcelona in zijn eerste – overigens niet volledige – seizoen niet naar een hoofdprijs kon loodsen, genoot hij het volste vertrouwen van Laporta. Dat betaalde zich een jaar later uit. Xavi loodste FC Barcelona naar de eerste landstitel sinds 2019 en dat werd uitgebreid gevierd.

Dit seizoen vallen de resultaten echter tegen. FC Barcelona kreeg in de finale van de Supercup een flink pak rammel van Real Madrid en dat vond plaats in een periode dat de resultaten sowieso al te wensen overlieten. Xavi trok eind januari zijn conclusies en besloot dat het voor beide partijen beter was als hij na dit seizoen zou vertrekken. Dat was maandenlang de bedoeling. FC Barcelona probeerde hem nog wel over te halen om aan te blijven, maar na de uitschakeling in de Champions League door Paris Saint-Germain én de nederlaag tegen Real Madrid leek het voor Xavi wel klaar in Catalonië.

Niets blijkt minder waar. FC Barcelona kondigde eerder deze week aan dat Xavi zijn contract tot 2025 zal gaan uitdienen. Dat nieuws leidde in Amsterdam tot verbaasde gezichten. “Overigens sprak Ajax ook uitgebreid met FC Barcelona-coach Xavi, die enthousiast werd door het verhaal van Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar aangaf een sabbatical te willen en de Amsterdammers zodoende verraste met de aankondiging zijn contract tot de zomer van 2025 uit te dienen”, zo schrijft Verweij. Ajax zag in Xavi een mogelijke opvolger van John van ’t Schip, die bezig is aan zijn laatste weken als interim-hoofdtrainer in Amsterdam. De Spanjaard gold overigens niet als de belangrijkste kandidaat. Erik ten Hag blijft de droomkandidaat van Alex Kroes. Graham Potter en Francisco Calioli staan eveneens op de lijst.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *