Voetbal4u.com

Dirk Kuyt op ‘de banken’ om aanstelling Arne Slot

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Dirk Kuyt staat achter de keuze van Liverpool om Arne Slot aan te trekken als nieuwe manager. In een gesprek met het medium ‘The Athletic’ heeft hij laten weten een groot bewonderaar te zijn van de oefenmeester.

Kuyt, was ongeveer een jaar terug te gast bij Feyenoord, waar hij een week lang mocht meelopen met Slot. “Dat was een fascinerende ervaring”, vertelt hij aan The Athletic. “Hij is een manager die ervan houdt om jongere trainers zoals ik te helpen. Dat zegt veel over hoe hij is, iemand die bereid is om zijn gedachten en visie zo openlijk te delen.”

“Arne houdt van het spelletje, en denkt er 24/7 over na”, vervolgt Kuyt, die zelf een rijk verleden bij Liverpool heeft. ‘Zijn passie is te zien zodra hij spreekt. Hij is continu andere teams aan het bestuderen en aan het bedenken hoe zijn team kan verbeteren.’

Ook op tactisch vlak heet Kuijt een hele hoge pet op van de waarschijnlijke opvolger van Jürgen Klopp. “Daarin is hij heel sterk. De mensen in Nederland, waar zijn reputatie heel sterk is, zien dat hij een eigen visie heeft. Trainers worden altijd met elkaar vergeleken, maar hij heeft zijn eigen stijl. Hij kopieert niemand. Hij weet precies wat hij wil, en hij gelooft erin: aantrekkelijk, aanvallend voetbal.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *