Voetbal4u.com

‘Michael van Praag door het stof en komt met excuses’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Michael van Praag heeft gisteren tegenover de leden van Ajax zijn excuses aangeboden voor de manier waarop hij Alex Kroes heeft behandeld. Met dit nieuws pakt clubwatcher Mike Verweij uit.

In maart kwam Kroes als algemeen directeur van Ajax binnen. Binnen drie weken stond hij echter alweer op straat, nadat aan het licht kwam dat hij een aandelenpakket had gekocht toen alleen hij wist dat hij de functie zou krijgen. De raad van commissarissen vond dit ‘handelen met voorkennis’ en schorste hem.

Donderdag maakten de Amsterdammers bekend dat Kroes terugkeert in de functie van technisch directeur. Leo van Wijk zou achter de schermen een belangrijke rol hierin hebben vervuld. Het rvc-lid sprak de voorbije weken minstens driemaal met Kroes en bereikte met hem een akkoord over het plan voor de toekomst.

Later op de dag stond een informatieavond op Sportcomplex De Toekomst gepland en namen Van Praag én Kroes het woord. De voorzitter van de rvc maakte in zijn toespraak zijn excuses richting Kroes, die hij te hard zou hebben aangepakt. Kroes sprak op zijn beurt over de toekomst bij Ajax.

Volgens Het Parool is het vrijwel zeker dat Van Praag en Van Wijk per 1 juli zullen vertrekken. De Bestuursraad vindt namelijk dat beide mannen met de andere leden een zwakke indruk hebben achtergelaten. Daarbij gaat het om de situatie rondom Kroes én de presentatie van het KPMG-rapport over Sven Mislintat.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *