Voetbal4u.com

‘Hij is niet naar Ajax gekomen om op de bank te zitten’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Chuba Akpom liet afgelopen zondag weer eens zijn waarde zien voor Ajax in het uitduel tegen FC Volendam. De Engelse spits was belangrijk voor zijn ploeg met een goal en een assist. Journalist Lentin Goodijk analyseert de Engelsman bij Voetbal International.

“Het blijft een beetje zoeken en worstelen met Akpom, hij heeft nogal een bijzondere rol dit seizoen”, stelt Goodijk. “Als je naar zijn rendement kijkt, hij maakt zijn elfde doelpunt in dit Eredivisie-seizoen en hij geeft ook nog een assist. Elke keer als er gevaar is in de zestien is hij in de buurt. Het is worstelen. Voor een echte nummer tien van Ajax is hij te beperkt in de kleine ruimte, maar als spits is Brobbey onomstreden.”

Aanvallers Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn binnenkort beide ook weer helemaal fit, wat ervoor kan zorgen dat Akpom toch weer op de bank belandt. “Dat zit er dik in ja”, gaat Goodijk verder. “Taylor is wel een vaste waarde nu op het middenveld, dus het lijkt erop dat hij weer op de bank moet plaatsvinden. Daar baalt hij van. Hij is niet naar Ajax gekomen om op de bank te zitten en hij heeft het in Engeland al laten zien.”

“Dat gaat wel interessant worden richting de zomer. Ajax wil Brobbey ten koste van alles houden en ze hebben ook Rijkhoff gehaald. Dan weet je niet welke rol er is voor Akpom. Dat is best wel een dilemma voor Ajax. Er is veel interesse uit Engeland, als zij tussen de 10 en 15 miljoen kunnen bieden dan moet ik nog maar zien of ze hem houden”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *