Voetbal4u.com

Manchester City pakt uit met 14-jarig wonderkind

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Manchester City heeft er een nieuwe speler bij. Ze nemen namelijk de pas 14-jarige Cavan Sullivan over van het Amerikaanse Philadelphia Union .

Het was een handtekening waar veel van de topclubs in de wereld op zaten te wachten, maar het dominante Manchester City trekt weer aan het langste eind. Niemand hoeft te verwachten dat Sullivan binnenkort te zien is in de Premier League: hij komt pas over in 2027. Het is tevens de grootste de grootste homegrown deal (spelers die bij lokale voetbalscholen zijn weggeplukt en niet in een draft) van de MLS, wat gezien de club uit Manchester geen verrassing mag heten.

Cavan Sullivan sprak met ESPN over de reden van zijn keuze: “Ik kijk al de wedstrijden van Manchester City, het is ieder kind hun droom om voor hen te spelen. Na te overleggen met mijn ouders en mijn omgeving besloten we dat dit de beste keuze was voor mijn toekomst.” Wie voor het eerst een oog legt op de speler zou hem ongetwijfeld ouder schatten, maar hij is toch echt pas 14 jaar oud. Er is vanuit de voetbalwereld veel kritiek over het aantrekken van spelers jonger dan 16 jaar, maar vooralsnog heeft de Europese top er lak aan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *