Voetbal4u.com

‘Pas als hij niet speelt, kom ik bij Oranje in beeld’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Joey Veerman en Jerdy Schouten doen het bij PSV uitermate goed, maar een plek in de basis op het EK zit er waarschijnlijk niet in voor het tweetal. Veerman zou dat min of meer al hebben vernomen van bondscoach Ronald Koeman.

“Ik weet zeker dat Joey en ik geen flater zullen slaan als de bondscoach ons als duo op het middenveld zet”, begint Schouten in gesprek met Voetbal International. “Maar er is bij het Nederlands elftal natuurlijk wel een speler die terecht onomstreden is.” Daarmee doelt de PSV’er op Frenkie de Jong, die alles speelt voor Oranje zolang hij fit is.

Ook Veerman weet dat De Jong de voorkeur geniet van Koeman. “De bondscoach heeft tegen mij al min of meer gezegd dat ik achter Frenkie de Jong zit”, onthult hij. “Als hij niet speelt, kom ik in beeld. Dus concurreer ik niet met Jerdy, die natuurlijk mikt op de plek naast Frenkie.”

Volgens Schouten kan het wel voordelig zijn als hij samen met Veerman het middenveld mag invullen bij Oranje. “Het systeem bij Oranje is ook anders dan wij bij PSV spelen. Dat merk je in het veld. Natuurlijk zijn we intelligent genoeg, maar je moet wel snel in een split second dingen bepalen. Dat gaat makkelijker als je een heel seizoen op dezelfde wijze en met dezelfde spelers speelt. Die automatismen zitten er bij ons in. Dat Joey en ik die automatismen hebben als we samen spelen, kan misschien een voordeel zijn bij het Nederlands elftal. Ons spel zal alleen nog maar beter worden naarmate we er meer bij zitten”, besluit hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *