Voetbal4u.com

‘Ajax-zomeraankoop voor 30 miljoen naar de Premier League’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Het is nog onbekend of Chuba Akpom na de zomer in het shirt speelt van Ajax. Analist Wim Kieft denkt in ieder geval dat de clubs uit de Premier League voor hem in de rij zullen staan. Ook sluit hij een transfersom van rond de dertig miljoen euro niet uit voor de spits.

“Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar dertig miljoen euro kunnen neertellen”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.Dat zorgt voor een lastige afweging voor Ajax: “Geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brobbey.”

Akpom, dit seizoen goed voor vijftien doelpunten in dienst van Ajax, zou vanwege zijn nationaliteit erg aantrekkelijk kunnen zijn voor clubs uit Engeland. Premier League-clubs zijn namelijk verplicht om een bepaald aantal homegrown-spelers onder contract te hebben staan en zijn dan ook bereid om de hoofdprijs te betalen voor deze spelers.

Kieft voorspelt in zijn column dat het niet uitgesloten is dat de aanvaller alsnog zal vertrekken uit Amsterdam. “Het zou mij niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *