Voetbal4u.com

‘Bestuursraad Ajax steekt stokje voor van Praag-voorstel’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Bert van Oostveen zal niet de nieuwe algemeen directeur worden van Ajax. Michael van Praag, de voorzitter van de RvC van de Amsterdammers had dit graag gezien, maar de bestuursraad gaat daarin niet mee.

Dit weet clubwatcher Mike Verweij te melden in de podcast ‘Kick-Off’ van De Telegraaf. “Menno Geelen is benoemd als algemeen directeur ad-interim”, begint Verweij in de voetbalpodcast van de ochtendkrant. “Michael van Praag liet er geen gras over groeien. Hij kwam gelijk met een algemeen directeur voor vast. Die heeft hij aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm getackeld. Het gaat niet door: Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax.”

De bestuursraad van Ajax, die 73 procent van de aandelen in het bezit heeft, zag de komst van Van Oostveen naar Ajax, absoluut niet zitten. Nu Geelen is aangesteld als tijdelijk algemeen directeur heeft Ajax de tijd om te zoek naar een geschikte kandidaat. Verweij stelt dat er rondom de rvc van Ajax sprake is van ‘een gekke situatie’. “De drie commissarissen die gaan vertrekken, zitten er nog steeds. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Het is gek dat zij over hun graf heen gaan regeren.”

Volgens Verweij is er dan nog steeds sprake van ‘vriendjespolitiek’. “Zij gaan samen met Van Praag, Leo van Wijk en Blind de nieuwe commissarissen aanstellen. Dat worden waarschijnlijk vriendjes en vriendinnetjes. Dat moet je niet willen. Je moet er eigenlijk een commissie voor instellen of er leden bij betrekken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *