Voetbal4u.com

‘Farioli dicht bij akkoord met Ajax, ook slecht nieuws’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Het ziet ernaar uit dat Francesco Farioli de nieuwe trainer wordt van Ajax. Volgens Voetbal International verlopen de gesprekken voorspoedig en is er vertrouwen in een goede afloop.

De Amsterdammers voerden in het recente verleden al gesprekken met Farioli en na de afzegging van Graham Potter is het grote praten opnieuw begonnen. “Met Farioli verlopen de gesprekken goed”, aldus het bovengenoemde blad. “Ook hij past qua filosofie en werkwijze goed in de schets van Ajax. Met OGC Nice heeft Farioli zijn doelstelling, een plek in de top zes en daarmee een Europees ticket, behaald. Deze week spelen de Fransen hun laatste twee competitieduels, waarin ook het behalen van de derde plaats nog mogelijk is.”

Ajax en Farioli zijn dus met elkaar in gesprek, maar waarover dan? “Ajax en Farioli praten nog over belangrijke voorwaarden, waaronder de invulling van de technische staf.” Wat dat betreft is er echter ook slecht nieuws: “Dave Vos zal daar een prominente rol in krijgen, maar de komst van Cristian Chivu lijkt een lastig verhaal te worden. De oud-verdediger van Ajax en huidige jeugdtrainer van Internazionale was ook in beeld als assistent-trainer, maar komt er niet uit met de club over een terugkeer. Dat heeft ook met de financiële (on)mogelijkheden van Ajax te maken.”

We kunnen snel meer nieuws verwachten: “Met Farioli hoopt Ajax er deze week dus wel uit te komen. Wanneer de Eredivisie en de Ligue 1 volgende week klaar zijn, zou de Italiaanse oefenmeester dan naar Amsterdam kunnen komen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *