Voetbal4u.com

‘Misschien hadden we Carlos Forbs meer moeten gebruiken’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Branco van den Boomen heeft in een gesprek met Voetbal International teruggeblikt op het erbarmelijke seizoen van Ajax. Hij denkt wel een verklaring te hebben waarom sommige dingen zo mis gingen.

Zo laat hij weten dat er een gebrek aan diepgang was bij Ajax. Ook denkt hij te weten waarom ze dat niet met elkaar konden oplossen. “Tja, we hebben daar de types blijkbaar niet voor. Of misschien willen we die loopjes niet maken. Het is wel zonde. Je hebt met Steven Berghuis en Steven Bergwijn zúlke goede voetballers, zij hebben ook diepte nodig van teamgenoten. Maar zij staan ook op posities waar je zelf diepte kunt brengen. We missen gewoon een mix daarin.”

Ook noemt hij een voorbeeld waar dat wel kon. “Als je met Berghuis op rechts speelt, zoals vroeger met Hakim Ziyech, dan heb je eigenlijk een Quincy Promes nodig die telkens achter de laatste lijn duikt. Of als je met Bergwijn op links speelt, heb je een nummer 10 nodig die constant over de spits heen gaat, zoals Donny van de Beek dat deed. Dat zou hen, en mij ook, enorm helpen.”

Het probleem zit volgens de middenvelder dan ook in de selectie. “Ik denk dat die mix dit seizoen niet goed is. De enige die echt diepgang heeft in onze selectie, is Carlos Forbs. Misschien hadden we die meer moeten gebruiken, want dat is wel een jongen met kwaliteiten, zijn snelheid is echt een wapen. Maar het is ons niet goed genoeg gelukt om hem in zijn kracht te brengen”, aldus de Ajacied.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *