Voetbal4u.com

Voormalig Eredivisie-topscorer tekent contract bij Cruz Azul

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Giorgos Giakoumakis staat op het punt om het Amerikaanse Atlanta United te verruilen voor een Mexicaans avontuur bij Cruz Azul. In 2021 werd de Griekse spits als speler van VVV Venlo topscorer in de Nederlandse Eredivisie.

Volgens de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano maken ze een bedrag van negen miljoen euro over. “Giakoumakis naar Cruz Azul, here we go!”, schrijft hij op X. “Er ligt een deal met een gegarandeerde transfersom van 10 miljoen dollar (omgerekend 9.180.000 euro, red.)”, weet Romano bovendien.

Volgende week zal Giakoumakis afreizen naar Mexico om de medische keuring te ondergaan. Mits hij die doorstaat, tekent de Griekse spits een contract tot medio 2028 bij Cruz Azul, negenvoudig landskampioen. Bij de Mexicaanse club treft Giakoukamis één oud-Eredivisiespeler in de persoon van Uriel Antuna. De 26-jarige vleugelspeler werd in de zomer van 2017 door FC Groningen gehuurd van Manchester City, maar wist in anderhalf seizoen in de Euroborg geen basisplaats af te dwingen. In de MLS, waar hij bij LA Galaxy ging spelen, groeide hij alsnog uit tot Mexicaans international.

VVV haalde Giakoumakis in de zomer van 2020 naar Nederland. De spits, die voor vierenhalve ton overkwam van AEK Athene, groeide in Venlo uit tot een ware sensatie door liefst 26 keer te scoren in de Eredivisie, wat hem de topscorerstitel opleverde maar waarmee hij niet kon voorkomen dat de Limburgers als zeventiende eindigden en daarmee rechtstreeks degradeerden. VVV verkocht de spits vervolgens voor 2,5 miljoen euro aan Celtic, waar hij zich in zijn debuutjaar met dertien goals tot topscorer van Schotland wist te kronen. In de winterstop van het seizoen 2022/23 verkocht de Schotse topclub hem voor 4 miljoen euro door aan Atlanta, waarvoor Giakoumakis de afgelopen anderhalf jaar 24 keer scoorde in 43 wedstrijden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *