Voetbal4u.com

‘Ronald Koeman speelt met vuur, er is iets aan de hand’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Nederland wist zich gisteren te koste van Turkije te plaatsen voor de halve finale van het EK. Nu staat het treffen tegen Engeland op het programma. En om die ook te kunnen verslaan moet Ronald Koeman mogelijk het roer gaan omgooien.

Oranje worstelde met Turkije, maar kwam bovendrijven door een rake kopbal van Stefan de Vrij en eigen doelpunt van Mert Müldür. De Telegraaf zag na afloop ‘ongekende euforie’ op het veld van het Olympiastadion in Berlijn. ‘Als zelfs de altijd zo broodnuchtere bondscoach Ronald Koeman zich in het feestgedruis stort en zich laat verleiden tot met zijn spelers op z’n Snollebollekes van links naar rechts te gaan, dan is er wel iets aan de hand.’

Woensdag om 21.00 uur wacht Engeland in de halve finale. ‘Gaat Oranje daar niet scherper van start, speelt het niet beter en ontbeert de ploeg het geluk van Berlijn, dan is Dortmund de laatste halte voor het Nederlands elftal’, klinkt het. ‘Tegen Turkije moest de bondscoach na Polen en Oostenrijk voor de derde keer dit toernooi reparaties verrichten, omdat Nederland voor de derde keer op achterstand kwam. Zoiets kan niet goed blijven gaan.’

Bart Verbruggen en De Vrij waren de uitblinkers aan Nederlandse zijde. Dat zegt veel, aldus De Telegraaf. ‘Behoudens een vloeiende aanval in de eerste minuut, die Depay vergat af te maken, speelde Oranje zo dramatisch en slordig als Joey Veerman tegen Oostenrijk startte. (…) Behoudens Verbruggen en De Vrij was iedere international rijp voor een wissel met aanvoerder Van Dijk en Xavi Simons voorop.’

Koeman ‘speelt met vuur’, zo wordt geschreven. ‘Het blijven vasthouden aan Depay in de spits, terwijl het in vijf EK-duels niet eenmaal heeft gewerkt, is daarvan een voorbeeld. Ondanks alle beperkingen van Weghorst op topniveau moet de bondscoach voor de Engelsen toch serieus naar een basisplaats voor de spits gaan kijken. Met Depay achter hem. Omdat het hele elftal in zo’n situatie beter rendeert, is elke keer gebleken op dit EK.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *