Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Ajax verwacht nettoverlies van 21 miljoen euro

AFC Ajax NV maakt bekend dat de club het boekjaar 2009-2010 heeft afgesloten met een verlies. Het betreft het voorlopige jaarresultaat na aftrek van belastingen, dat naar verwachting uitkomt op 21 miljoen euro. Het boekjaar liep van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2010. De definitieve jaarcijfers worden in oktober 2010 door Ajax gepubliceerd.

De KNVB heeft aan Ajax laten weten dat de club niet in categorie 3, maar in categorie 2 wordt ingedeeld. Het verschil tussen de begroting en het gerealiseerde verlies heeft er mede toe bijgedragen dat Ajax komend seizoen niet in de hoogste categorie is geplaatst.

Ajax heeft, in tegenstelling tot de verwachting, geen gebruik hoeven maken van de kredietfaciliteit bij de bank.

Financieel directeur Jeroen Slop: ,,Het verlies is groot en we zijn ons bewust van de moeilijke situatie waarin we verkeren. Door kostenbeheersing en inkomstenverhoging zijn we voor wat betreft het operationele resultaat de goede weg ingeslagen. Maar het afgelopen seizoen waren er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen grote transferinkomsten. We hebben in de transferperiodes van afgelopen zomer en winter duidelijk aangegeven de selectie kwalitatief op peil te willen houden, hetgeen gelukt is. Ook deze zomer is dat ons doel. Hoe sterker de selectie, hoe groter de kans op sportief succes. En succes gaat samen met een groei van de inkomsten, zeker wanneer we ons kwalificeren voor de poulefase van de UEFA Champions League.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.