Voetbal4u.com

Eredivisie Sneijder en Robben maken kans op Gouden Bal

Voor de komende verkiezing van de Gouden Bal voor de beste voetballer ter wereld zijn dinsdag 23 spelers genomineerd, onder wie Oranje-internationals Wesley Sneijder (Internazionale) en Arjen Robben (Bayern München). De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een gala in Zürich op 10 januari 2011.

Wereldkampioen Spanje domineert met zeven afgevaardigden: Xabi Alonso, Iker Casillas, Cesc Fàbregas, André Iniesta, Carles Puyol, David Villa en Xavi. Duitsland, dat als derde eindigde op het recente WK in Zuid-Afrika, heeft vijf kandidaten, terwijl vijfvoudig wereldkampioen Brazilië drie nominaties heeft.

Onderdeel van de verkiezingen is ook de titel Trainer van het Jaar. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt en komt mogelijk in handen van een Nederlander. Zowel Bert van Marwijk als Louis van Gaal behoort tot het selecte gezelschap van tien coaches dat is genomineerd.

De shortlist is samengesteld door de FIFA in samenwerking met het voetbaltijdschrift France Football. De aanvoerders en bondscoaches van de nationale voetbalteams en een groep door het Franse magazine uitverkoren journalisten maken de uiteindelijke keuzes. Lionel Messi won vorig jaar.

Kandidaten:

Xabi Alonso (Spanje), Daniel Alves (Brazilië), Iker Casillas (Spanje), Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Ivoorkust), Samuel Eto’o (Kameroen), Cesc Fabregas (Spanje), Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Andrés Iniesta (Spanje), Júlio César (Brazilië), Miroslav Klose (Duitsland), Philipp Lahm (Duitsland), Maicon (Brazilië), Lionel Messi (Argentinië), Thomas Müller (Duitsland), Mesut Özil (Duitsland), Carles Puyol (Spanje), Arjen Robben (Nederland), Bastian Schweinsteiger (Duitsland), Wesley Sneijder (Nederland), David Villa (Spanje) en Xavi (Spanje).Laat een reactie achter

Your email address will not be published.