Voetbal4u.com

Eredivisie Enevoldsen: “Ik sliep wel elf of twaalf uur per dag”

FC Groningen heeft de pijn van de nederlaag tegen NEC weg kunnen werken met een 3-1 zege op ADO Den Haag. Doelpuntenmaker Koen van de Laak en de man van de assist Thomas Enevoldsen waren na afloop dolgelukkig.

“Ik moet het doen met een aantal minuten en als je dan van waarde kan zijn voor het elftal is dat fijn”, zo zegt Van de Laak, maker van de 3-1, op het digitale thuis van FC Groningen. “Het was een lekker doelpunt voor het team want daardoor kwam er rust. Ik denk dat we de in de tweede helft wel hebben gedomineerd, maar met een kleine voorsprong kom je altijd in een spagaat te zitten. Ga je door, of moet je de voorsprong verdedigen.”

Van de Laak maakte de treffer op aangeven van Enevoldsen, die daarmee een vervelende periode af kan sluiten. “Tot twee weken geleden, voelde ik me erg moe. Ik sliep wel elf of twaalf uur per dag en was niet goed in conditie. Ik had gewoon nergens energie voor en dan voel je, je ellendig. Nu is dat gelukkig helemaal weg en voel ik me goed.”

Zorgen maakte de Deense voetballer zich niet, hij kende de reden voor zijn moeheid. “Je ziet bij veel voetballers die op het WK actief waren dat ze moeite hadden met de start van de competitie. Ik ben vlak na het WK ook nog eens geblesseerd geraakt aan mijn hamstring en kon dus niet goed trainen in het voorseizoen. Daar bouw je toch de basisconditie op en dat miste ik. Daardoor kon ik de wedstrijden ook niet goed volhouden.”

“Nu sprint ik in de negentigste minuut nog langs een tegenstander en geef een assist op Koen. Dat had ik een aantal weken geleden niet gedaan. Dan was ik waarschijnlijk al lang gewisseld”, aldus Enevoldsen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.