Voetbal4u.com

Eredivisie “Ik verwachtte dat Ajax een aanbieding zou doen”

Niet alleen FC Groningen, ook Ajax was in de race voor de handtekening van AZ-spits Jonathas. De Amsterdammers besloten echter om de aanvaller geen aanbieding te doen.

Jonathas liep in de winter van 2007 stage in de Nederlandse hoofdstad. “Maar ik had het gevoel dat de trainers niet naar mij omkeken”, zegt hij tegen Voetbal International. “Ik trainde tien dagen mee, speelde een paar wedstrijden en scoorde.”

“Eeerlijk gezegd verwachtte ik dat Ajax mij een aanbieding zou doen, maar ze wilden mij niet. Ik begrijp het nog steeds niet.” Het vervolg is bekend. AZ sloeg toe en in Alkmaar is men erg blij met de 21-jarige spits. In 52 duels (in de hoofdmacht en bij de beloften) scoorde hij al 37 keer.

Ook zaakwaarnemer Mino Raiola snapt niet dat Ajax niet tot actie overging. “In de eerste plaats hebben ze hem veel te laat laten komen. Het vroor vijf graden en de velden waren keihard. Toch maakte Jonathas er nog vijf of zes. Het is een eeuwenoud verhaal: ze zagen het niet in hem zitten. Geen Ajax-spits? Ach, dat was Ibrahimovic toch ook niet?”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.