Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoorders gebruikten doping voor bekerfinale tegen Ajax’

Jan Peters erkent dat hij in zijn periode bij Feyenoord doping kreeg toegediend door de medische staf. “In die tijd kon het, want er was nooit dopingcontrole” zegt de oud-aanvaller van de Rotterdammers donderdag in het Algemeen Dagblad. “Bij belangrijke wedstrijden kregen we van alles toegediend.”

“Wat het precies was, weet ik niet”, vervolgt de oud-international. “Interesseerde mij ook niet. Na tien minuten in de wedstrijden voelde je je plotseling sterker worden. Ik voelde geen enkele vermoeidheid meer. Na de wedstrijd, diep in de nacht, liep ik in een discotheek bij wijze van spreken nog salto’s te maken. Zo fit was ik.”

Peters zegt dat de spelers van Feyenoord s onder meer tijdens de bekerfinale op 17 mei 1980 gedrogeerd waren. Toen waren de Kuipbewoners met 3-1 te sterk voor de hoofdstedelingen. “Eerst kregen wij een bekertje met een klein beetje drank erin, daarna een pilletje en vervolgens een prikje met een korte naald net onder de huid van je bovenarm. De meeste spelers deden het. Die finale was zo belangrijk.”

“We speelden in de eigen Kuip”, blikt Peters, die tussen 1979 en 1981 voor Feyenoord speelde, terug. “Prins Claus zat op de tribune. We wilden die beker winnen en bovendien kregen we een forse premie. We liepen die dag de hekken eruit. Sommige spelers konden die middelen goed gebruiken. De spelers van Ajax hebben er nooit naar gevraagd.”

“De medische staf sprak er verder ook niet over”, besluit Peters. “Wij wisten dat wij er niet over moesten praten. Dat gebeurde ook niet. Ook in belangrijke competitie- en Europa Cup-duels namen we iets. Ik heb nooit ergens last van gekregen. Alleen kon je er niet van slapen. Ook later in België, Spanje en Portugal heb ik spul genomen.” Feyenoord wil niet reageren op de dopingbeschuldigingen.

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.