Voetbal4u.com

Europa League Abramovich wil FC Kopenhagen overnemen

Net nadat hij de afgelopen jaren minder geld spendeerde aan Chelsea en het rustiger aan leek te gaan doen, is Roman Abramovich toch weer op overgangspad. De steenrijke Russische oliebaron wil FC Kopenhagen grotendeels overnemen.

Daarnaast zou hij direct ook het Olympisch Stadion van de Deense club willen kopen. De hoofdaandeelhouder van het stadion zat al rond de tafel en wacht op een antwoord uit Rusland. “Er is interesse om 30 procent van het aandeel in het stadion en de ploeg over te nemen”, zegt Carsten Koch van Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), hoofdaandeelhouder van het stadion Parken. “Ik heb de indruk dat de interesse van Abramovich groot is. Hoewel dat nog kan veranderen. De lijnen zijn nog steeds open, we wachten nu op een antwoord.”

LD kwam via een zakenman in contact met Arkady, zoon van Roman, schrijft de Deense krant Politiken. Koch wil niet kwijt wie van de twee bereid is om geld op te hoesten voor het stadion en de ploeg. Volgens bronnen was Aldo Petersen, oud-bestuurslid van Parken al een tijdje op zoek naar nieuwe investeerders in Engeland en de VS. Hij zwijgt nu liever. “Ik wil liever geen commentaar geven. Het dossier is te gevoelig. Blijkbaar zijn er die daar anders over denken”, aldus Petersen.

Koch werd zaterdag in de Deense hoofdstad met Arkady Abramovich gespot in het hippe celebritycafé ‘Victor’, tekent het AD op. “Ja, ik heb de zoon van Abramovich en zijn adviseurs ontmoet. Later hebben ze me nog teruggebeld met de vraag of ik samen met hen wou lunchen voor ze terug naar huis gingen”, aldus Koch. “En wat ik enkel nog wil zeggen is dat ik de belangen van LD op de beste manier wil verdedigen.”

Officieel mag Abramovich FC Kopenhagen niet volledig overnemen. Een persoon mag slechts van één club formeel de eigenaar zijn, melden de internationale regels. Een stroman neerzetten, kan altijd wel. Zo zou Merab Jordania zo’n persoon zijn bij Vitesse.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Bezoek de Handleiding HTML