Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘De Boer vindt El Hamdaoui wel echte Ajax-spits’

Frank de Boer ziet in Mounir el Hamdaoui wel degelijk een spits die uit de voeten kan in het Ajax-systeem dat hij voor ogen heeft. Voor de CL-wedstrijd tegen AC Milan, het debuut van De Boer, liet de coach de Marokkaan buiten de basis en koos hij voor de meer balvaste Siem de Jong in de punt van de aanval. Maar El Hamdaoui komt nog wel in aanmerking voor die plek, benadrukt de oefenmeester in De Telegraaf.

“Dat Mounir geen echte Ajax-spits is, vind ik onzin. Hij mag best veel bewegen. Als er maar een goede afstemming is met de nummer tien en de buitenspelers. Wanneer een speler het goed doet, heeft hij in een wedstrijd twee minuten de bal in zijn bezit. Het gaat erom wat hij de andere 88 minuten doet”, aldus De Boer.

De coach is tevreden over de manier waarop El Hamdaoui zich tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije opgesteld heeft. “Het is heel jammer dat hij een ontstoken kniepees kreeg. Maar Mounir heeft zich echt heel positief opgesteld.”

Door zijn blessure mist El Hamdaoui het oefenduel van vanavond tegen Galatasaray. Als hij fit was geweest had hij tegen de Turken in de spits gestaan, aldus De Boer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

 

ZONDAG CLUB BRUGGE – ANDERLECHT! VOORSPEL WIE HET EERSTE DOELPUNT MAAKT EN IN WELKE MINUUT OM KANS TE MAKEN OP 20.000EURO!

EN HET MOOIE IS? MEESPELEN IS GRATIS! ONTDEK HET HIER! facebook