Voetbal4u.com

Eredivisie Rvc Feyenoord: ‘Beenhakker liet zeven miljoen verdampen’

Het vermoeden van Leo Beenhakker dat algemeen directeur Eric Gudde zich tijdens het beslissen over zijn toekomst verschool achter de raad van commissarissen, blijkt onjuist. Ook de rvc en grote groep investeerders van Feyenoord wilden niet met hem verder.

Gisteren maakte Beenhakker zelf zijn opstappen aan het eind van dit seizoen in Rotterdam wereldkundig, omdat hij de eer aan zichzelf wilde houden. De 68-jarige technisch directeur proefde uit allerlei geluiden uit de club, dat zijn mede-directiegenoten van hem af wilden, maar dat niet openlijk durfden te melden.

Als Beenhakker er in een eerder stadium naar vroeg, maakte Gudde zich er naar zijn gevoel met de smoes van af, dat de commissarissen over die beslissing gingen. Tot ergernis van Don Leo, die zich aan het lijntje gehouden en voorgelogen waande.

Maar in De Telegraaf van vandaag maakt president-commissaris Dick van Well van Feyenoord duidelijk, dat de scheiding tussen Beenhakker en de club zeer breed gedragen werd in De Kuip. “Als je naar de toekomst kijkt, zouden wij juist commotie hebben verwacht als we een nieuw contract hadden gegeven aan iemand die de gepensioneerde leeftijd al voorbij is”, zegt Van Well hierover in de ochtendkrant.

Zowel de investeerders als de commissarissen keken met verbazing naar de tirade die Beenhakker gisteren hield tijdens een officieel belegde persconferentie. Daarin maakte de oud-trainer onder meer duidelijk, zich een ‘klein jongetje’ te voelen, die nog van ‘de schooldirecteur moet horen of hij over is, terwijl alle andere kinderen al naar huis zijn’.

Ook trainer Mario Been toonde zich ontevreden over de gang van zaken en hield een emotioneel betoog over het opstappen van zijn leermeester en beschermheer Beenhakker. Dit alles gebeurde echter wel een dag voor De Klassieker Ajax – Feyenoord. Vooral dat stoorde de rvc.

“De emoties van Mario begrijp ik nog wel”, aldus Van Well. “Maar alle andere ophef niet. Beenhakker had een contract voor twee jaar. Soms wordt zo’n contract verlengd en soms niet. Toen ik bij mijn eigen bedrijf de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, had ik nog drie jaar verder gewild. Maar er moest een jongere vent komen en daar had ik alle begrip voor.”

Over het argument van Beenhakker, dat het te lang duurde voordat hij iets hoorde, zegt Van Well: “De directie van Feyenoord, de investeerders en de rvc hebben alle energie eerst gestopt in het creëren van financiële armslag. Daarom kon de directie ook niet eerder met Beenhakker om de tafel gaan zitten.”

Alleen als er bijzondere omstandigheden zouden zijn geweest – een extreem goed scoutingbeleid of een verdubbeling van de waarde van de selectie – zouden de investeerders en rvc hebben overwogen om nog met Beenhakker verder te gaan, zo schrijft De Telegraaf. Beenhakker heeft volgens de krant aan transfers, salarissen voor spelers en commissies in iets meer dan anderhalf jaar ruim zeven miljoen euro uitgegeven.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.