Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Mertens wil graag naar Ajax’

Het binnenhalen van Bas Dost is voor Ajax stap één in de reparatie van de aanval na het vertrek van Luis Suárez naar Liverpool. De aanvaller van SC Heerenveen staat maandagmiddag in Zeist met zijn advocaten bij de arbitragecommissie van de KNVB om zijn transfer af te dwingen. Afgelopen weekeinde zat er een groot verschil tussen vraag en aanbod: zes miljoen euro om 3,5 miljoen euro.

De komst van FC Utrecht-vleugelspeler Dries Mertens wordt volgens De Telegraaf stap twee. Ajax is sinds vrijdag in gesprek met de Domstedelingen over de komst van de 23-jarige middenvelder. Voor Mertens heeft Ajax vier miljoen euro over. Net als in het geval van Dost is dat niet voldoende om de oud-speler van AGOVV Apeldoorn uit de Domstad los te weken.

Volgens het dagblad is het de grote ambitie van Mertens om naar Amsterdam te verhuizen. Het feit dat FC Utrecht zonder een verkoop van Mertens op een miljoenenverlies afstevent, bieden op de laatste dag van de transferperiode grote mogelijkheden voor Ajax om hem in te lijven. Mertens verlengde vorig jaar zijn contract in Utrecht en heeft daardoor een hogere vraagprijs.

Frank de Boer zou het betreuren als er helemaal niemand bijkwam. “Dat kan ook nog steeds, omdat de directie niet de hoofdprijs wil betalen. En die heeft de laatste stem. Maar ik hoop wel dat er een versterking komt. De huidige selectie is vrij licht en smal. Urby Emanuelson en Luis Suárez zijn weg.”

“Dat Bas bij Heerenveen op de bank zit, is de keuze van de trainer. Ik beloof niemand een plaats, maar zie in Bas meer een basisspeler dan een stormram. Ja, nu al”, aldus De Boer, die lovend is over de spits van Jong Oranje. ,”Hij is balvast, past goed in ons systeem en is pas 21. Er zit, denk ik, nog veel rek in.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.