Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Eriksen zou een geweldige aankoop zijn voor Arsenal’

Theo Walcott is onder de indruk van de kwaliteiten van Christian Eriksen. De talentvolle vleugelaanvaller van Engelse komaf ziet de Deen, die onder contract staat bij Ajax, graag naar Arsenal komen. “Hij zou een geweldige speler voor ons zijn. Maar ik ga daar niet over, daarvoor moet je bij de trainer zijn.”

Eriksen speelde deze week nog met het nationale Deense elftal tegen de Engelsen en liet een goede indruk achter. De jongeling was nog verantwoordelijk voor de assists op Daniel Agger, die de Denen naar een 2-1 overwinning kopte. Walcott is te spreken over de jongeling. “Hij heeft een goed balgevoel en je kunt zien dat hij technisch begaafd is, zeer comfortabel speelt en niet veel balverlies lijd.”

“Ik zie hem graag naar Arsenal komen, maar je kan beter aan de manager (Arsene Wenger red.) vragen wat hij van plan is. Hij zou een goeie speler voor ons zijn”, besluit Walcott in de Daily Star.

Of Eriksen daadwerkelijk vertrekt valt nog te bezien. De achttienjarige aanvallend ingestelde middenvelder weet dat de Premier League een zware competitie is. “Ik weet niet of ik het fysieke vermogen heb om daar te spelen. De Serie A en de Primera Division zouden beter bij mij passen. Maar ik ben nog niet van plan om te transfereren.”

“Er zijn veel jonge jongens die denken aan een nieuwe club, maar dat is niet mijn manier. Ik denk dat ik mijn contract bij Ajax tot medio 2014, uitzien”, vervolgt de elfvoudig international. “Ik moet nog veel leren en verbeteren. Bij Ajax krijg ik die mogelijkheid, een van de beste clubs voor een talent om te ontwikkelen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.