Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax contracteert Van den Boomen voor drie seizoenen

Ajax heeft de 15-jarige middenvelder Branco van den Boomen aangetrokken. Van den Boomen komt over van Willem II en heeft een driejarig contract getekend bij Ajax. Komend jaar gaat hij spelen in de B1 van Ajax.

Hoofd Opleiding Jan Olde Riekerink is blij met de komst van Van den Boomen: ,,Branco heeft duidelijk de keuze gemaakt om bij Ajax te komen spelen. Daar hebben we veel respect en waardering voor. Zeker ook omdat hij van ver komt. Hij woont praktisch tegen de Herdgang (trainingscomplex PSV, red.) aan. Hij gaat de uitdaging aan en heeft daarbij zijn familie achter zich staan.”

Olde Riekerink vergelijkt de overstap van Van den Boomen met die van Siem de Jong. ,,Siem kwam een aantal jaren geleden vanuit de jeugdopleiding van De Graafschap naar Ajax. Dat was voor hem toen ook een grote stap. Inmiddels is hij een vaste waarde in Ajax 1.” Hij vervolgt: ,,Succes is een reis. Branco begint vanaf nu aan die reis bij Ajax. We wensen hem daarbij alle succes.”

Voordat het zover is maakt de jonge middenvelder eerst het seizoen af bij zijn huidige club. ,,Morgen spelen we tegen Sparta. Daar richt ik vanaf nu al mijn aandacht op. Vanaf de zomer ga ik bij Ajax beginnen. Daar heb ik heel veel zin in”, aldus Van den Boomen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.