Voetbal4u.com

Eredivisie Been passeert Gill Swerts tegen Roda JC

Mario Been heeft Gill Swerts laten weten dat hij zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC op de bank begint. De oefenmeester van Feyenoord zet Kelvin Leerdam op de plek van rechtsback en heeft een basisplaats ingeruimd voor de inmiddels fitte Leroy Fer.

Been legt zijn keuze op de officiële website van Feyenoord uit. ,,Het is met name een tactische keuze. Roda JC speelt zonder buitenspelers dus dan zal je als back veel moeten meevoetballen. Ik vind dat Swerts het verdedigend goed heeft gedaan, maar ik denk dat Leerdam opbouwend sterker is. Bovendien zit Swerts momenteel niet in de meest gelukkige fase.”

Fer staat voor het eerst sinds zijn blessure in Eindhoven, toen Feyenoord met 10-0 verloor, weer in de basis.  ,,Fer heeft zeer volwassen gereageerd op het feit dat hij niet speelde de laatste weken. Maar ik denk dat deze situatie misschien nog wel vaker in zijn carrière zal plaatsvinden. Hier is hij alleen maar sterker van geworden. Met Leroy hebben we wel weer meer duelkracht op het middenveld. En dat kunnen we zondag goed gebruiken. Hij maakt een hele gedreven indruk op mij.” 

Wanneer Feyenoord erin weet te slagen om ook in Kerkrade te winnen is de strijd om een plek bij de play-offs weer volledig open. ,,We staan 7 punten achter. Dus we kunnen het gat verkleinen tot 4. Maar Roda is een lastige ploeg. Ze spelen 4-4-2 met een kleine ruit op het middenveld. Dan ligt er aan de zijkanten ruimte voor de opkomende backs. Maar ik denk dat er in de omschakeling dan extra veel ruimte ligt voor ons.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.