Voetbal4u.com

Eredivisie Dzsudzsak: ‘Hongarije is een stuk sterker geworden’

De laatste wedstrijd tussen Hongarije en Nederland eindigde in een 6-1 zege voor Oranje. Balázs Dzsudzsák baalt nog steeds van die wedstrijd. De komende weken krijgt hij twee kansen om het goed te maken.

“We staan er goed voor in de groep, we hebben het in eigen hand”, zegt Dzsudzsák in gesprek met OnsOranje. “De laatste jaren is Hongarije sterker geworden. Al zijn we onervaren, we hebben nu een team dat vecht voor elkaar. Niemand verwacht dat we van Nederland kunnen winnen. Als we tien keer tegen ze spelen, zullen we een keer winnen. Onderschat Oranje ons, dan maken we een kans. Iedereen houdt van voetbal in Hongarije. En als het goed gaat, komen ze allemaal kijken.”

“Ik denk nog steeds met grote schaamte terug aan die wedstrijd”, zegt de PSV-aanvaller als hij terugkijkt op de 6-1 nederlaag. “Voor mij was het nog een tikkeltje erger, want we speelden in het land waar ik voetbal. Eigenlijk was de wedstrijd voor ons helemaal fout gepland door de bond. Wij waren allemaal al op vakantie, terwijl Nederland volop in voorbereiding was voor het WK. Dat merkte je aan alles.”

De Hongaar kan zich opmaken voor twee nieuwe duels met Ajacied Gregory van der Wiel. Hij kijkt er met vertrouwen naar uit. “Ik hou ervan om tegen hem te spelen. Een goede speler, maar niet een die je schopt. Ik speel tegen hem speciale duels, de meeste wedstrijden tegen Ajax zijn namelijk speciale duels. Omdat hij zoveel aanvalt is het soms moeilijk voor mij, dan moet ik meer meeverdedigen. Hij is een goede verdediger, maar als je het over hem hebt, gaat het altijd over zijn aanvallende kwaliteiten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.