Voetbal4u.com

Eredivisie Ryo Miyaichi heeft het moeilijk

Ryo Miyaichi kwam na de wedstrijd tegen Roda JC voor het eerst in weken op de Japanse media afstappen. De 18-jarige aanvaller wordt op verzoek van Arsenal een beetje uit de publiciteit gehouden, maar vanwege de aardbeving, tsunami en kernramp in zijn vaderland wilde hij een boodschap overbrengen aan zijn landgenoten.

,,Wat er nu aan de hand is in Japan, vind ik verschrikkelijk. Het is een enorm zware periode voor de mensen in mijn land en voor iedereen die nu te lijden heeft van de gevolgen van de ramp’,’ zei Miyaichi.

,,Ik ben slechts een voetballer en het is voor mij moeilijk om iets te betekenen voor al die mensen en slachtoffers. Het enige wat ik kan doen is voetballen en misschien met mijn spel voor wat troost zorgen. Wat kan ik nog meer?’’

De jeugdinternational keert voorlopig ook niet terug naar eigen land. In april of mei zou hij schoolexamens moeten doen, omdat zijn opleiding aan de high school in Nagoya nog niet officieel is afgerond. Die studie maakt hij nu in Nederland af. Miyaichi heeft geen familie in het getroffen gebied, omdat hij in het zuiden van het land woonde.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.