Voetbal4u.com

Eredivisie John Heitinga keert zeker terug bij Ajax

Dat Ajax al sinds 2004 probeert de dertigste landstitel te veroveren gaat voormalig Ajacied Johnny Heitinga aan het hart. De verdediger was er bij toen de club zijn laatste titel won en hoopt dat het snel weer eens lukt voor de Amsterdamse club.

“Dat Ajax al zo lang geen kampioen is geworden, gaat me aan het hart”, liet Heitinga weten aan NUsport. “Gelukkig zijn er veranderingen ingezet. Johan Cruijff erbij, Wim Jonk en Dennis Bergkamp misschien, Frank de Boer. Ook Dirk de Groot loopt weer rond op De Toekomst.”

“Dirk was in mijn tijd trainer van de A2 en kon je ongelooflijk hard aanpakken. Zowel fysiek als mentaal. Iedereen weet: als je langs Dirk komt, slaag je. Ja, met al deze mannen heb ik er wel vertrouwen in. Iedereen snakt naar die derde ster. Ik ook.”

Heitinga deed al vaker dit soort uitspraken, maar wil benadrukken het niet te doen om te scoren bij de Ajax-aanhang. “Ach, als je zo wilt denken moet je zo denken. Dat is niet mijn insteek. Ik voel dat gewoon zo. Als Ajax in de grootste competitie ter wereld had gespeeld, was ik de John Terry van Ajax geworden, wat mij betreft.”

Over zijn eigen toekomst is hij vrij zeker. Ooit zal Heitinga weer de kleuren van Ajax verdedigen. “Ik heb het daar wel eens met Klaas-Jan Huntelaar over. Wat nou als we straks met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong die kar gaan trekken in Amsterdam? Maar ja, dat is lastig te timen. Ieder heeft zijn eigen carrièrepad.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.