Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Cruijff: ‘Grootheden worden geschoffeerd’

Johan Cruijff heeft tekst en uitleg gegeven over Danny Blind, die volgens Ajax-directeur Rik van den Boog door de legendarische nummer veertien direct ontslagen zou worden. Die lezing is echter niet juist, blijkt nu.

“Onder voetballers bestaat een erecode”, schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Collega’s met wie je samen de kleedkamer deelde, met wie je gewonnen en verloren hebt, die laat je in principe nooit vallen. Daardoor ontstond er, tijdens de samenstelling van het nieuwe technisch rapport voor Ajax, ook een enorm gevoelsprobleem. Voor één van onze vroegere maatjes bleek in de nieuwe organisatie geen plaats meer. Dat was ook de beslissing waar iedereen het langst over na moest denken.”

“Vergelijk het met een coach die een speler, die altijd goed gepresteerd heeft en altijd voor het team klaar heeft gestaan, moet vertellen dat er voor hem geen plaats meer in het elftal is”, vervolgt Cruijff zijn verhaal. “Niet omdat hij geen aardige jongen of geen goede voetballer is, maar omdat je anders verder wil richting de toekomst.”

Cruijff begrijpt alle commotie rondom de positie van Blind goed. “Van nabij heb ik dan ook gezien hoe bijna iedereen worstelde met het gegeven dat er in de nieuwe aanpak van Ajax geen plaats meer voor Danny Blind was. Als ik dan hoor en lees, dat volgens de directeur van Ajax wij Blind meteen op straat hadden willen zetten, dan ben ik verbijsterd. Waar wij de grootste moeite mee hebben, daar stapt hij dus zo overheen.”

“Terwijl wij juist hebben aangekaart of er binnen het netwerk van Ajax voor Jan Olde Riekerink en Danny andere functies te vinden waren. Daarbij zijn zelfs concreet Almere City en Ajax Cape Town genoemd. En dan toch verkondigen, dat we opdracht hebben gegeven om ze van de één op andere dag op straat te kwakken”, aldus Cruijff.

Voor Cruijff is het nu het belangrijkste dat Ajax Champions League haalt, iemand bij het eerste elftal weghalen is dan ook geen optie. Dan zou het grootste belang van Ajax geschaad worden. “Dat wilden wij juist voorkomen, maar daar heeft de directeur dus maling aan. Zo worden grote Ajacieden als Bergkamp, Jonk en Blind tegen elkaar uitgespeeld. Geschoffeerd door iemand die de baas wil spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.