Voetbal4u.com

Eredivisie Alderweireld denkt er zes weken uit te zijn

Toby Alderweireld kan enigszins opgelucht adem halen. De verdediger van Ajax liep afgelopen donderdag bij een training met het Belgisch nationale elftal een blessure op, maar de club meldt op de eigen website dat het relatief gezien meevalt. Er was vrees voor een spierscheuring, maar het blijkt uiteindelijk om een verrekking te gaan.

Afgelopen donderdag liep Alderweireld de blessure op tijdens de afsluitende training voor het duel met Oostenrijk. De verdediger miste het duel, dat overigens met 0-2 gewonnen werd, en moet ook het duel met Azerbijan missen. Hij mist bij Ajax de duels met Heracles, Groningen, NEC en Excelsior. Mogelijk is hij er tegen Heerenveen en Twente weer bij.

“Eerder werd gevreesd voor een spierscheuring, maar maandag bleek uit onderzoek in het ziekenhuis dat het ‘slechts’ om een spierverrekking gaat. Alderweireld is vier tot zes weken uitgeschakeld”, meldt de website van de Amsterdammers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.