Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Van der Wiel: ‘Kan wel wat vakantie gebruiken’

Gregory van der Wiel kan een rustperiode goed gebruiken. Nog tien wedstrijden en dan kan de international van Ajax met zijn benen omhoog op een strandstoel gaan zitten.

Van der Wiel ondervindt dit seizoen hoe zwaar het is als je alles speelt wat je spelen kunt. Een WK tot aan de finale toe, daarna met Ajax in de competitie, beker en Europa League en met Oranje verschillende oefen- en kwalificatiewedstrijden. “Ik ben wel aan vakantie toe”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Eerst wacht echter nog het slot van de competitie (zes wedstrijden), een bekerfinale tegen FC Twente, de thuisinterland tegen Hongarije en een trip met het Nederlands elftal naar Brazilië en Uruguay. “Nee, afzeggen voor het Nederlands elftal komt niet in me op. En 28 juni mag ik me weer bij Ajax melden.”

Omdat de voorbereiding van Ajax alweer snel begint en Van der Wiel voelt dat hij rust nodig heeft, gaat hij binnenkort praten met trainer Frank de Boer. “Misschien kan ik iets langer wegblijven”, hoopt de back. “De trainer is zelf ook speler geweest en heeft het WK van dichtbij meegemaakt. Hij weet hoeveel ik speel. Dus ik denk dat we er wel uitkomen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.