Voetbal4u.com

Eredivisie Coronel: ‘Cruijff liet ons geen keus, hij zou ons afmaken’

Met een emotioneel betoog heeft voorzitter Uri Coronel woensdagavond zijn vertrek bij Ajax aangekondigd. Hij en de overige leden van het bestuur en de raad van commissarissen wilden niet met het mes op de keel de dictaten van Johan Cruijff uitvoeren.

“Het werd vechten als we hem niet zouden steunen. Het was slikken of wegwezen. Hij zou ons kapot maken, we gingen er allemaal aan. Cruijff is hier een halve god of misschien wel een hele. Dan houdt het op”, zei de preses die 23 jaar bij Ajax verschillende functies heeft vervuld.

De fluwelen revolutie die Cruijff in het vorige jaar is begonnen, krijgt door de nieuwe ontwikkelingen steeds meer trekjes van een keiharde strijd om de macht. De bekendste oud-voetballer wil dat Frank de Boer (hoofdtrainer), Dennis Bergkamp (opleiding) en Wim Jonk (scouting) het nieuwe hart van Ajax gaan vormen. En daar moet alles voor wijken. Wie niet meegaat heeft ‘oorlog’ met Cruijff en zijn volgelingen.

“Cruijff wilde dat we Blind zouden ontslaan omdat hij niet eerlijk was en op verschillende posten had gefaald”, zei Coronel. “Hij ontkende dat weer toen trainer Frank de Boer dat betreurde. Maar alles staat op papier. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink moest maar naar Ajax Cape Town en voor zes jeugdtrainers was ook geen plaats meer. Zo’n operatie zou ons een miljoen euro kosten. Bovendien gaat de directie over het personeelsbeleid. We konden Cruijff geen gelijk geven. Maar het werd wel onfatsoenlijk en onredelijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *