Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wisla Krakow is vergelijkbaar met Ajax’

Robert Maaskant is zich er goed van bewust dat hij met Wisla Krakow de koppositie in de Poolse competitie niet meer uit handen mag geven. De club staat vijf punten voor op directe concurrent en komende tegenstander Jagiellonia Bialystok.

“Nu we aan kop staan moeten we ook kampioen worden. Zo werkt het hier gewoon. Kijk wat er met Theo Bos gebeurde bij Polonia Warschau. Hij verloor drie keer en werd meteen ontslagen. Zo is de cultuur hier, er zijn al twaalf trainers op straat gezet. Ik heb het fantastisch naar mijn zin, zowel qua werk als privé. Wisla is vergelijkbaar met Ajax”, aldus Maaskant tegenover Voetbal International.

Voor de Nederlander is het geen verrassing dat zijn ploeg ook betrokken is in de strijd om de landstitel. “Wij zijn een van de drie Poolse topclubs met Legia Warschau en Lech Poznan. Jagiellonia Bialystok is de verrassing, hoewel het een dramatische serie achter de rug heeft. Het ligt dit seizoen dicht bij elkaar je wint hier niet gemakkelijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.