Voetbal4u.com

‘Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Uri Coronel’

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het vermeende zwartmaken van Johan Cruijff door Ajax in de media. De Amsterdammers schakelden onlangs een pr-bureau in dat geadviseerd zou hebben één en ander te lekken om de clublegende in een slecht daglicht te zetten. ,,Dat doen alleen dictators in bananenrepubliek.”

,,Uri Coronel (Ajax-voorzitter, red.) wil het erelid Cruijff liquideren”, zegt de hoofdredacteur van Voetbal International op RTL. ,,Zo’n bureau inschakelen, dat doen dictators in een land waar er door een gaslek 25.000 doden zijn gevallen. Coronel is een rancuneuze gek.”

Volgens Derksen verdient Coronel het om geroyeerd te worden bij Ajax. ,,En geef hem een stadionverbod. Hij heeft zich ernstig misdragen om de groep-Cruijff in diskrediet te brengen.”

,,Coronel heeft Cruijff dingen in de mond gelegd”, zegt Derksen over een vermeende uitspraak van Cruijff dat de Ajax-leiding zijn plannen met de jeugdopleiding zou moeten ‘slikken en anders moet wegwezen’. Derksen: ,,Hij heeft nooit gezegd dat Blind weg moet.”

De kosten van het inhuren van het communicatie- en strategiebureau Burson-Marsteller zouden volgens Derksen torenhoog zijn.

Hans Kraay junior, te gast in het programma, had ook wel voor Ajax willen werken. ,,Voor drie ton had ik het ook wel willen doen, een beetje lekken”, waarna Derksen in zijn ééntje luid begon te applaudiseren.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *