Voetbal4u.com

“Toelage Feyenoord-directie is totale onzin”

Het bericht dat de directie van Feyenoord onlangs een eenmalige toelage heeft gekregen is ‘totale onzin’, geeft president commissaris Dick van Well aan. Hij baalt dan ook flink van de foutieve berichtgeving.

Van Well noemt het bericht over de toelage, dat door RTV Rijnmond de wereld in is gebracht, ‘buitengewoon schadelijk en zwaar onterecht’. Die reactie komt vooral door het feit dat de huidige directieleden van Feyenoord al jarenlang afzien van het variabele deel van hun loon. Dat kan, onder normale omstandigheden, oplopen tot twintig procent van hun salaris.

“Daar zien ze nota bene volledig op eigen initiatief van af, omdat ze eerst willen dat de club weer gezond is. Dit gegeven maakt de tendentieuze berichtgeving alleen maar extra kwalijk”, zegt Van Well op het digitale thuis van de Rotterdammers. “In alle jaren dat ik voorzitter van de Raad van Commissarissen ben, heeft nog nooit een directielid een bonus of een loonsverhoging gekregen.”

Mark Koevermans kreeg bij zijn benoeming tot statutair directeur wel meer salaris. Door de extra verantwoordelijkheid is dat echter gebruikelijk, bovendien was het anderhalf jaar eerder bij zijn indiensttreding ook al afgesproken. Koevermans leverde bij zijn komst naar Feyenoord overigens in op zijn salaris bij zijn vorige werkgever, omdat hij graag bij Feyenoord aan de slag wilde gaan.

Waarom de regionale zender voor de tweede keer in korte tijd een negatief bericht naar buiten brengt zonder het te verifiëren is voor Feyenoord een raadsel.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *