Voetbal4u.com

Eredivisie Ooijer: ‘Ajax-spelers gaan door het vuur voor elkaar’

Ajax had in de afgelopen maanden diverse problemen, op en naast het veld. De Amsterdammers zijn echter nog niet uitgeschakeld voor de titel, André Ooijer heeft wel een idee hoe dat komt.

De ervaren kracht vindt dat Ajax een hecht team is, zelf gaf hij daar het goede voorbeeld van. Op het moment dat het spel stil lag, trok de centrale verdediger een sprint richting doelman Kenneth Vermeer, om de veters van zijn collega te strikken.

“Kenneth riep me of ik zijn handschoen even wilde aanpakken, zodat hij zijn veter kon vastmaken”, zegt Ooijer in gesprek met De Telegraaf. “Ik zei: ‘wacht maar, joh. Dat doe ik wel’. We zijn een echt team. Dus doe je dat.”

Ooijer stond voor de tweede keer op rij in de basisopstelling bij Ajax, net als goalie Vermeer. Na de zege op Heracles Almelo wist Ajax ook van FC Groningen te winnen, met opnieuw nul tegentreffers. De achterstand op koploper FC Twente is inmiddels geslonken tot drie punten, nummer twee PSV staat een punt voor.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.