Voetbal4u.com

Eredivisie Patrick Kluivert geeft Cruijff groot geliijk

Patrick Kluivert juicht de fluwelen revolutie van Johan Cruijf van harte toe. De geboren Amsterdammer zag zijn club de afgelopen jaren kapot gemaakt worden.

“Terecht dat Cruijff zich druk maakt, Ajax is Ajax niet meer”, zegt Kluivert dinsdag in NUsport. “Ajax is mijn club. Maar het heeft geen identiteit meer. Je moet een bepaalde cultuur proeven, weten, kennen en herkennen om dat te begrijpen.”

Kluivert veroverde zelf met Ajax de landstitel (2x), de Champions League en de Wereldbeker. “Dat alles heeft met voetbal te maken. Met het spel. Dat gaat om: overwicht, goed spelen, winnen. Dat zie je niet meer. Spartak Moskou-uit, dat gebeurde in onze tijd niet. Wij verloren ook wel eens, maar nooit door slecht spel. Dat is nu wel zo.”

De 34-jarige Paddy ziet inmiddels verbeteringen. “Het gaat om cultuur. Er worden te veel verschillende talen gesproken, al zoveel jaren lang. Is niet goed. Nu, met Frank de Boer, zie je het eindelijk kenteren”, aldus Kluivert.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.