Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax stuurde ‘lange slungel’ weg: ‘Ik vind mezelf niet minder dan Boilesen’

Mitchell Dijks komt er bij Ajax niet meer aan te pas. De linksback leek het seizoen te beginnen als tweede back achter Nicolai Boilesen. Maar vlak voor de start van de competitie kreeg hij slechts nieuw te horen van trainer Frank de Boer. Hij had hem niet meer nodig en mocht gaan uitkijken naar een nieuwe club.

“Ik stond perplex toen De Boer me mededeelde dat ik niet goed genoeg was voor Ajax 1. De trainer zei de weken ervoor namelijk steeds dat ik goed bezig was. Dat bleek ook uit fitheidstests. Ik ben een lange slungel, oog daarom log, maar was de snelste van de selectie. Ik kan een mannetje uitschakelen en voetballend prima meekomen. Nou ja, vond ik zelf dan. Uit het niets was ik voor De Boer geen tweede, maar vierde keus op de linksbackpositie. Ik snapte er niets van. Ik gaf hem een hand en was vertrokken.”

“Met alle respect”, zegt de linksback in het weekblad. “Ik vind mezelf niet minder dan Nicolai Boilesen. En het gekke was ook dat De Boer echt wel wat in me zag. Nee, ik heb nooit meer om opheldering gevraagd bij De Boer. Had geen nut, voor mijn gevoel.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.