Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ze kunnen bij Ajax zoveel willen, maar PSV gaat die wedstrijd winnen’

Volgens oud-trainer en huidig analist Aad de Mos wordt de topper van het aankomende weekend gewonnen door PSV. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ze kunnen bij Ajax zoveel willen, maar PSV gaat die wedstrijd winnen. De druk is er af in Eindhoven. Door de overwinning op AZ hebben ze bovendien een boost van hier tot Tokio gekregen,” aldus De Mos. “Voor de wedstrijd hoorde je veel blabla. Dat AZ de beste ploeg van Nederland heeft enzovoort. Maar PSV heeft het weer afgedwongen. Het negativisme van de heertjes in hun columns is inmiddels aardig bijgedraaid. Het is allemaal niet meer zo slecht wat PSV laat zien.”

Ajax heeft juist geen indruk gemaakt op de oud-trainer. “En Ajax is niet zo goed als iedereen denkt. Kijk maar naar de laatste wedstrijden tegen FC Groningen en Heracles die ze maar met één goal verschil hebben gewonnen,” geeft De Mos aan. “Ik denk dat PSV er als een gek opklapt. Dit is een kans voor open doel en die laten ze niet liggen. Je bent al kampioen. Je moet het alleen nog worden. En dat kan tegen de grootste vijand.”

Manchester United gaf afgelopen weekend het goede voorbeeld door op bezoek bij Manchester City te winnen. Als City die wedstrijd gewonnen had, was het ook kampioen geworden. Volgens De Mos is Ajax echter mentaal niet zo sterk als Manchester United. “Het zijn nog kinderen bij Ajax, De Ligt en Kluivert zijn 18 jaar. Het moet van binnen komen die over-mijn-lijk-mentaliteit. Maar hebben ze die mentaliteit? Daar heb je ook kwaliteit voor nodig,” zegt de analyticus daarover. “Wat je als coach nog kunt doen? Het moet van de spelers zelf komen. Zij hebben geroepen dat ze niet van PSV willen verliezen. Laat dat dan maar zien dan. Je zou op het eergevoel van de spelers kunnen werken. Voetbaltechnisch en –tactisch kun je niet veel meer veranderen.”One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.