Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord weet waar het aan toe is na uitspraken van trainer Peter Bosz

Peter Bosz kent een verleden bij Feyenoord. Hij was daar jarenlang de centrale verdediger en was later ook nog technisch directeur van de club.

In een interview met Voetbal International is Bosz echter duidelijk over zijn toekomst: “Werken in een van de grote voetballanden zou geweldig zijn. Duitsland is hartstikke mooi, Engeland prachtig, Spanje past bij mij, Frankrijk is interessant, Italië ook in ontwikkeling. Maar wel als het perspectief biedt om het op míjn manier te doen. Er zijn heel veel clubs in Europa waar het best een uitdaging zal zijn daarheen te gaan en aan te vallen. Maar ik ben niet achterlijk, zoiets kan ook stap voor stap. Ideaal is het instapmoment in de zomer, maar het kan ook volgende week. Een Nederlandse club is denk ik niet logisch. Ik denk niet dat er een Nederlandse club is waar ik naartoe zou kunnen gaan.”

De clubloze oefenmeester gaat verder: “Kunnen of willen? Beide. Ik wil niet naïef zijn en kijk altijd gelijk naar de mogelijkheden van de selectie. Ik moet wel zo spelen zoals bij me past. Ik kan niet werken met een groep die alleen vanuit de omschakeling of verdedigend kan spelen. Toch kunnen veel selecties ook anders voetballen dan men denkt. Kijk maar naar Chelsea. Toen Antonio Conte daar zat, gebeurde veel vanuit de omschakeling, nu met Maurizio Sarri is het met dezelfde selectie opeens hartstikke leuk voetbal. Het kan dus wel. Maar niet bij elke selectie, daarom voelt het ook wel als een luxe dat ik eerst kan kijken of het perspectief aansluit bij mijn gedachten. Is die link er niet, dan heeft het geen zin ergens in te stappen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.