Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax hoopt op ‘Chinese Johan Cruijff’: ‘Waarom niet?’

Ajax hoopt met de samenwerking met het Chinese Guangzhou R&F op termijn de Chinese Johan Cruijff te kunnen vinden. Ed Engelkes, namens Ajax actief in China, is positief gestemd.

Volgens Engelkes heeft het project in China tijd nodig, onder meer door de taal- en cultuurverschillen. Toch is hij van mening dat Ajax er uiteindelijk profijt van kan hebben. “Je moet je kennis delen en uitbreiden en misschien brengt ons dat iets ander”, aldus Engelkes in gesprek met AFP.

De Chinese topclub wil met hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. “Het is belangrijk dat een Ajax-speler, en een R&F-speler, een bepaalde houding heeft”, aldus Engelkes. “Ze moeten creatief zijn. We willen heel aanvallend, attractief voetballen, initiatief nemen en dominant zijn.”

Volgens Engelkes is het niet uitgesloten dat er ooit een Chinese Cruijff, Bergkamp of Kluivert kan worden opgehaald. “Waarom niet? Het is een groot land, dus er moet wel talent zijn”, aldus Engelkes.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.