Voetbal4u.com

Eredivisie Nog drie spelers kunnen bij Ajax vertrekken in winterstop

Er zou zomaar nog iets kunnen gaan gebeuren bij Ajax wat betreft uitgaande transfers. Zo werd vandaag bekend dat David Neres in de nadrukkelijke belangstelling staat bij een club uit China.

En wat te denken bijvoorbeeld van de situatie waarin Mateo Cassierra zich bevind? In de zomer werd de Colombiaanse spits uitgeleend aan FC Groningen, dat enkele weken geleden richting onze hoofdstad communiceerde dat het van plan was om de centrumaanvaller weer terug te sturen. Bij Jong Ajax heeft Cassierra in het verleden best wat laten zien, maar niet genoeg om zijn aankoopprijs van liefst 5,5 miljoen euro te rechtvaardigen. Een nieuwe verhuurperiode ligt voor de hand, want er is geen club die op dit moment miljoenen zal betalen voor de voetballer in kwestie.

Een andere Ajacied die zich niet helemaal senang zal voelen is Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller was lang geblesseerd, maar keerde een paar maanden geleden terug op De Toekomst. Ajax beschikt echter over een hoop (gelegenheids)vleugelspitsen, zoals bijvoorbeeld Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Zakaria Labyad, de bovengenoemde Neres, Hassane Bandé en (als het goed is) Diego Lainez, die momenteel nog eigendom is van het Mexicaanse Club América. Cerny is al 21 jaar oud en zal toch echt minuten moeten gaan maken op het allerhoogste niveau.

Als laatste aandacht voor Dennis Johnsen, die met veel bombarie van sc Heerenveen naar de Johan Cruijff ArenA werd gehaald. De selectie van Ajax is op dit moment op trainingskamp in Florida, maar de buitenspeler uit Noorwegen maakt geen onderdeel uit van die groep en dat zegt eigenlijk wel genoeg.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.