Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord-trainer: “Je speelt meer dan alleen tegen PSV”

Het seizoen van Feyenoord is nogal wisselvallig te noemen. Zo wonnen ze thuis met 2-1 van koploper PSV maar een week later weer met 0-2 te verliezen van laagvlieger Fortuna Sittard.

In gesprek met de NOS zegt oefenmeester Giovanni van Bronckhorst: “Tussentijdse cijfers zijn heel belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om je eindlijst. Uiteindelijk worden de prijzen verdeeld aan het einde van het seizoen.” Wat zeker is, is dat Feyenoord abominabel begon. “Een slecht begin natuurlijk, we verloren de eerste wedstrijd uit bij De Graafschap in een moeilijke week waarin we ook ruim verloren bij Trencín. Daarna hebben we een goede periode gehad, waarbij we weer wat aansluiting vonden bij Ajax en PSV. Het gat is de laatste week voor kerst weer vijf punten groter geworden waardoor de afstand nu vrij groot is.”

Ligt dat laatste aan de sterkte van Ajax en PSV of aan de zwakte van Feyenoord? “De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ze zijn sterk en hebben goede resultaten behaald, dat maakt de voorsprong zo groot. Maar we hebben twee keer van PSV gewonnen dit seizoen. Dus in de onderlinge confrontaties zijn wij het betere team geweest, maar je speelt meer dan alleen tegen PSV. Het probleem is dat we in heel veel wedstrijden niet de punten hebben behaald die we moeten behalen. Zeker tegen tegenstanders die op papier minder zijn dan ons team.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.