Voetbal4u.com

Eredivisie Dusan Tadic haalt keihard uit naar KNVB: “Het is een schande voor de Eredivisie”

Dusan Tadic maakte afgelopen de zomer de overstap van Southampton naar Ajax. Hij heeft het naar zijn zin in Amsterdam alleen irriteert hij zich mateloos aan het kunstgras bij de andere clubs.

In een interview met De Telegraaf wendt hij zich tot de KNVB: “Laat Nederlandse clubs vlak voor Champions League-duels niet op kunstgras spelen. We moeten Nederland blijdschap en punten bezorgen. En het maakt dan niet uit of het Ajax, PSV of Feyenoord betreft. Na Heracles-uit, in de aanloop naar Real Madrid-thuis moest ik drie of vier dagen herstellen. Ik voelde mijn rug, nek, bilspieren, bovenbeen, lies, knieën en enkels.”

Tadic gaat verder: “Ik voel me heel fit voor mijn leeftijd, maar na de wedstrijden op kunstgras voel ik me slecht, heb ik extra hersteltijd nodig. Op gewoon gras kan ik elke dag voetballen en dan is er geen enkel probleem. Ik haat kunstgras echt. Als ik het heel hard moet zeggen: het is echt een schande voor de Eredivisie. We hebben een mooie competitie, in mooie stadions met mooie velden, maar zes ploegen spelen op kunstgras. In mijn ogen is dat echt niet mogelijk. Als je als competitie wilt groeien, moet dit echt veranderen.”

Ook voor de ontwikkeling van jeugdspelers is kunstgras killing, aldus de international van Servië. “Omdat op artificial grass een heel ander spelletje wordt gespeeld dan op gewoon gras. En in alle topcompetities wordt op gewoon gras gevoetbald.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.