Voetbal4u.com

Eredivisie Overmars ging tot het gaatje om Ajacied te behouden: ‘Blijf alsjeblieft!’

Het Europese succes van Ajax is voor iedereen goed behalve voor de selectie voor het volgende seizoen. Er is veel interesse in de spelers en er dreigt een leegloop. Toch is het Marc Overs gelukt om alvast één speler voor de club te behouden en dat is Andre Onana. Hij verlengde onlangs zijn contract met een seizoen.

“Er was interesse van veel grote clubs die me nog veel meer geld konden bieden dan Ajax. Maar Ajax heeft veel voor mij gedaan en ik voel me hier thuis. Marc Overmars heeft me hierheen gehaald en vroeg me ‘André, blijf alsjeblieft’. Soms is het belangrijk naar mensen te luisteren die je in het verleden hebben geholpen, zoals Overmars en Edwin van der Sar”, vertelt Onana in De Telegraaf.

De Kameroener geniet ervan zich te kunnen laten zien op het hoogste niveau met Ajax. “Ik wil mijn ploeggenoten ook bedanken, want ze helpen me. Dat is op dit hoge niveau als de Champions League, in zo’n aanvallend team, niet makkelijk. Het is voor een jonge ploeg een enorme verantwoordelijkheid.”

“Zelfs als ik fouten maak en we verliezen, voel ik de steun.” In tegenstelling tot Onana koos Frenkie de Jong wel al voor een aanstaand vertrek, en ook onder meer Matthijs de Ligt neigt daar naartoe. “Natuurlijk hoop ik dat ze blijven. Iedereen moet echter zijn eigen beslissing nemen. Als ze weggaan, zal ik dat respecteren en ook heel blij voor ze zijn. Soms moet je de ene deur sluiten om de volgende te openen. Ik ook op een gegeven moment, maar nu voel ik me hier gewoon heel gelukkig.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.