Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Barcelona slaat steil achterover na eis in transfer Matthijs de Ligt’

De transfer van Matthijs de Ligt richting Barcelona is onder druk komen te staan. Reden zou zijn de zaakwaarnemer van de centrale verdediger van Ajax Mino Raiola. Hij zou namelijk een aanzienlijke commissie willen ontvangen mocht de transfer doorgaan.

De zaakwaarnemer behartigt de belangen van de jonge international van het Nederlands elftal, maar zou eurotekens in de ogen hebben gekregen na de geweldige Champions League-prestaties van zijn cliënt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars doet niet moeilijk en vraagt een vast bedrag van 70 miljoen euro voor De Ligt met daarbovenop nog enkele bonussen, waar de Catalanen best gehoor aan willen geven.

De crux zit hem echter in de bonus die de spelersmakelaar verlangt, aldus de bovengenoemde bron. Hij zou namelijk liefst 20 procent van het totale transferbedrag eisen als premie, wat neerkomt op 14 miljoen euro. Normaal gesproken verdient een zaakwaarnemer ongeveer 5 tot 10 procent van de transfersom, wat in dezen ook al aanzienlijk zou zijn. Naar verluidt heeft Raiola tegen de bestuurders van Barça gezegd dat er partijen zijn die zijn eis wel in willen willigen, zoals bijvoorbeeld Bayern München en Juventus.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.