Voetbal4u.com

Eredivisie HARDE WOORDEN: José Mourinho maakt Ajax met de grond gelijk na CL-debacle

José Mourinho heeft hard uitgehaald naar Ajax vanwege de uitschakeling in de Champions League. De Amsterdammers verloren in de blessuretijd met 2-3 van Tottenham Hotspur en de oefenmeester heeft met stijgende verbazing zitten kijken.

Hij fileert met name coach Erik ten Hag en diens tactische keuzes: Ajax had volgens Mourinho verdedigender moeten spelen tegen de Spurs, en eens niét moeten vasthouden aan zijn eigen spelfilosofie. “De filosofie is wat een team laat groeien. Je hebt die als basis nodig. Ajax paste zijn spel goed aan op de spelers die het heeft, en daar verdienen ze credits voor. Maar voetbal is een sporting battle en je hebt ook strategie nodig om wedstrijden te winnen. Soms moet je daarmee tegen je filosofie ingaan.”

“De basis voor een wedstrijd waarin je een voorsprong moet verdedigen is: balans houden. Nooit uit balans raken. Dat begint bij de verdedigende linie, met altijd een minimaal aantal spelers áchter de bal. Maar Ajax bleef stug vasthouden aan zijn filosofie. De tweede helft speelden ze alsof ze tegen Vitesse aantraden in de Eredivisie”, fileert The Special One de Amsterdammers tot slot.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.