Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax kampioen van Nederland na dikke zege tegen Utrecht’

Ajax mag zich officieus kampioen noemen van Nederland. De Amsterdammers wisten vanmiddag met 4-1 te winnen van FC Utrecht terwijl PSV met 1-0 verloor van AZ. De Amsterdammers staan nu drie punten los met nog één duel te gaan maar het doelsaldo is niet meer goed te maken.

Al na 36 seconden spelen zochten de Domstedelingen vlot de aanval, met als eindstation Othman Boussaid, die André Onana verschalkte en de Johan Cruijff ArenA muisstil kreeg. De ploeg van coach Dick Advocaat kon de voorsprong echter niet lang vasthouden, want een kwartier later werd het al weer 1-1. Hakim Ziyech bediende Klaas-Jan Huntelaar met een subliem passje en de routinier gleed de bal binnen.

De beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten, maar vlak voor de pauze liet Donny van de Beek het thuispubliek toch nog juichen. Doelman David Jensen leek de kopbal van de middenvelder te kunnen keren, maar de inzet van Van de Beek was dusdanig krachtig dat de goalie toch moest vissen.

Ook de tweede helft werd echter beter aangevangen door de Domstedelingen, die gelijk de aanval zochten. Sean Klaiber was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet kon nog maar net naast getikt worden door Onana. Aan de andere kant zorgde Dusan Tadic voor de beslissing uit een corner van Lasse Schöne: de Serviër kon vrij gemakkelijk binnentikken. Daarna mocht Tadic ook nog aanleggen voor een strafschop, die hij beheerst achter Jensen schoot. Die treffer bleek het toetje.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.