Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft stapje voor op andere clubs in strijd om Ziyech en Van de Beek’

Analist Henk Spaan denkt dat Ajax Hakim Ziyech en Donny van de Beek ook volgend seizoen voor de club kan behouden. Ook al is de verwachting dat er flink aan de spelers getrokken zal worden. De Amsterdammers hebben namelijk een streepje voor op de rest.

“Ziyech verdient bij Ajax wat Vertonghen en Alderweireld ongeveer bij Spurs krijgen. Voor het geld hoeft hij niet naar een subtopper in Engeland”, zegt Spaan in zijn column in Het Parool. “Een financiële sprong voorwaarts kan alleen een transfer naar de absolute top hem brengen: dus niet naar AS Roma of Dortmund. En vooralsnog heeft die absolute top zich niet gemeld.”

“Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Ajax een transfer van Ziyech en Van de Beek zal blokkeren, gezien de belofte van de directie de selectie niet te laten leegplukken’, vervolgt Spaan, doelend op het vertrek van Frenkie de Jong naar Barcelona en de aanstaande transfer van Matthijs de Ligt. “Voor Van de Beek zal gelden dat mocht Ajax hem tegen willen houden, men hem zal moeten belonen met een opwaardering van zijn contract naar het niveau van Ziyech, Blind en Tadic.”

Spaan is zeer optimistisch over het elftal als Ziyech en Van de Beek blijven en droomt hardop. “Stel je voor: Bergwijn komt naar Ajax om te schitteren in een voorhoede naast Tadic en Ziyech. Daarachter Donny van de Beek, Carel Eiting en Noussair Mazraoui. Blind, Tagliafico, Veltman en een of andere obscure Argentijn, of de rechter centrale verdediger van Lyon, Denayer. Die is goed! Onana op goal. Op zijn sloffen haalt Ajax de groepsfase van de Champions League weer.”

 

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.