Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax heeft nieuwe aanwinst binnen, contract voor vier seizoenen’

Ajax zal op korte termijn weer een nieuwe speler presenteren. Het gaat om de Argentijnse linksback Lisandro Martínez van Defensa y Justicia. Hij zal hiermee de vierde aankoop zijn van de Amsterdammers na Razvan Marin (Standard Luik), Kjell Scherpen (FC Emmen) en Kik Pierie (sc Heerenveen).

De Telegraaf schrijft namelijk op maandagmorgen: “De nieuwste Ajax-aanwinst Lisandro Martínez (21) arriveert vandaag vanuit Buenos Aires in Amsterdam. Nadat Ajax afgelopen week overeenstemming bereikte met zijn club Defensa y Justicia over de transfersom van naar verluidt zeven miljoen euro, is er inmiddels ook een akkoord met de linksback zelf. Na de medische keuring tekent de Argentijn een contract voor vier seizoenen met een optie voor nog één jaar.”

Grads Fühler, kenner van het voetbal in Zuid-Amerika, denkt dat de Amsterdammers een grote vis binnenhalen: “Hij is voetballend een betere en slimmere versie van Nicolás Tagliafico. Zijn techniek, zijn passing. Ondanks zijn geringe lengte (1,78 meter) speelt hij in Argentinië ook weleens centrale verdediger. Ik vind het een heel goede keuze van Ajax, omdat hij al twee, drie jaar écht top is in de Argentijnse competitie. Maar vooral omdat hij alle tijd krijgt om te acclimatiseren in Amsterdam. Tagliafico blijft immers nog een jaar. Net als Nico heeft Lisandro een drang naar voren. Alleen oogt het bij Tagliafico feller en agressiever, omdat dat zijn stijl is. Daar moet hij het van hebben. Dat gif miste Ajax, dus is die aankoop ook een prima match geweest.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.